al is de leugen nog zo snel...

Het is al sinds 2015 dat meerdere professionals proberen om minister Weyts correct te informeren over het goede gebruik van de elektronische trainingshalsband. Men zou verwachten van een minister dat die een luisterend oor heeft voor alle partijen maar het is eigenlijk al sinds 2015 dat de beslissing van minister Weyts vast lag. En eindelijk heeft hij het kunnen zeggen… “We nemen opnieuw afscheid van een achterhaalde praktijk!”. Het is de beslissing van een populistische minister die zich laat inspireren en leiden door lobbygroepen! Deze beslissing van minister Weyts lag al vast in 2015! Tegenargumenten tellen helemaal niet mee!

Hoe het begon!

Al sedert 2015 proberen sommigen de elektronische trainingshalsband te verbieden. Met minister Ben Weyts hebben ze daar een medestander in gevonden. Een medestander die zijn eigen gelijk wilt halen en in 7 jaar nog nooit heeft geluisterd naar andere partijen, met als dieptepunt het advies??? van de raad van dierenwelzijn over de e-collar (https://gobobby.be/advies-van-vlaamse-raad-voor-dierenwelzijn-over-elektrische-halsbanden-2021-04/).

Echter, in 2015 wist minister Weyts al dat hij voor een verbod wilde gaan, ongeacht alle tegenargumenten en dat heeft de tijd van 2015 tot nu wel al bewezen.

In 2015 had hij het ook al onomwonden gezegd om voor een verbod te willen gaan (zie onderaan het volgende artikel – https://www.hln.be/oostende/dierenasiel-strijdt-tegen-elektrische-stroomhalsbanden-voor-honden~aff744c47/?fbclid=IwAR1iLG7Qh1VeZ9S0PL2Ppo8-9yfe_P9naX9xQyIsA-fxVCVkIwMbPxlDOFY .

Ik wil gaan voor een verbod!
Ben Weyts in 2015

We hebben dus een minister die naar geen enkele tegenargumentatie luistert en geen enkele pro e-collar partij heeft ontvangen in 7 jaar tijd!

Laatst stuurde iemand me ook het volgende artikel door… https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2015/04/02/_elektronische_stroomhalsbandenvoorhondenmoetenwordenverboden-1-2291218/?fbclid=IwAR1EhB0Oo59g8u-nJKJXmM5aJnHdEazNmdS3MZDXrtRNAZDRg3wOaqRczwI

Het is een artikel van 2015. Daar beweert het asiel van Oostende (toevallig ook hetzelfde asiel dat WEL bij minister Weyts mocht langsgekomen om te beweren dat e-collars marteltuigen zijn) dat men WEKELIJKS een hond binnen krijgt die agressief is geworden door het gebruik van de e-collar. WEKELIJKS!!

Even kort uitrekenen…. dit is een artikel van 2 april 2015 en we zijn nu 20 januari 2022. Ondertussen heeft men in België enkel MEER met de elektronische trainingshalsband gewerkt dus logischerwijze zou het “wekelijkse” aantal zeker niet mogen zijn gedaald, toch?

Ondertussen zouden er dus van 2 april 2015 tot nu (20 januari 2022) al 355 honden binnengebracht zijn die agressief gedrag vertonen door het verkeerd gebruik van een e-collar en dat uit MAAR 1 organisatie? Hoe erg is dat?!

Misschien is het toch eens goed om ook andere bronnen te raadplegen want als er zoveel agressief gedrag is door het verkeerd gebruik van de e-collar, dan is dit misschien toch wel een instrument van de duivel dat we met zijn allen moeten afzweren?

Daarom contacteerde ik mensen die ik persoonlijk ken die in grote asielcentra werken. Sommigen werken er al bijna 20 jaar en weet je hoeveel gevallen er daar zijn binnengekomen van verkeerd e-collar gebruik?

NUL !! ZERO !!  …Oef… dan toch geen instrument van de duivel!

En zelf als het getal 355 nu niet meer juist blijkt te zijn, in 2015 was de wekelijkse instroom -volgens het artikel- wel een correct cijfer en 2015 is ook geen 20 jaar geleden. De bronnen die ik contacteerde hadden in 2015 ook geen agressiegevallen door de e-collar dus hoe kan dat?)

Maar alle gekheid op een stokje, hoe komt het dat in 1 organisatie er -naar eigen zeggen- WEKELIJKS honden binnen komen/kwamen en in andere organisaties in bijna 20 jaar geen enkele?

Hoe komt het dat minister Weyts in 7 jaar tijd met maar ENKEL 1 organisatie over de e-collar heeft gepraat (met de camera erbij uiteraard want alle likes tellen!) en alle anderen negeert?

Hoe komt het dat minister Weyts zelf verschillende mensen uit zijn eigen partij negeert wanneer men het wilt hebben over de e-collar?

En ga zo maar door…

Persoonlijk betwijfel ik ZEER STERK de correctheid van de aangegeven cijfers dat er WEKELIJKS honden werden/worden binnengebracht die agressief gedrag vertoonden of vertonen. Met andere woorden, ik geloof daar persoonlijk niets van en volgens mij zijn het pertinente leugens.

Scroll naar boven