GoBobby hondentraining hoe het begon

Hoe het begon

Ik ben geboren en getogen te Brugge en er zijn altijd honden & andere dieren in mijn leven geweest. Verschillende honden waren een sterke invloed zoals de Border Collie “Dickey” die graag wegliep,  “Nick” de Beagle met een sterk karakter of “Boemer”, de American Stafford die uitviel naar andere honden. Telkens zeer karaktervolle honden waar ik een ijzersterke band mee had.

Philippe Dhont

Hondentraining met hart & ziel

Training met passie

Sinds 2014 is er ook Bob de Pitbull.
Bob had nog niet veel geluk gehad in zijn leven en het ontbrak ook aan een duidelijke structuur. Bijkomend had hij ook een duidelijk aanleg voor agressie naar andere honden en vreemden, er was sprake van dreiging naar gezinsleden, omgeleide agressie naar de eigenaar, al twee maal van baasje verandert, …
De training en rehabilitatie van Bob beloofde dus een uitdaging te worden, niettemin zorgde een duidelijke structuur met wat gehoorzaamheids-en gedragstraining al snel voor resultaat.

Om een nog beter inzicht te krijgen in de training en rehabilitatie van honden heb ik opleidingen gevolgd en samengewerkt met toptrainers uit België (Jorn Claeys – hondeninstructeur), Canada (Duke Ferguson – Shadow program & e-collar specialisatie), U.S.A. (Jason Vasconi – specialisatie in rehabilitatie van agressieve honden), Bart & Michael Bellon (NePoPo® Silver school & NePoPo® Gold school program).

Trainingsmethode

Al deze kennis en ervaring is samengebracht in mijn trainingsmethode, een dynamische trainingsmethode die -wanneer volledig toegepast- sterk is beïnvloed door het NePoPo® systeem waar we het beste uit de hond halen!

En hoe gaat het nu verder met Bob? Bob is de hond geworden waarvan velen dachten dat het onmogelijk was er iets van te maken!
Een hond die zich goed voelt in onze wereld!

uw hond
is mijn passie!

GoBobby Trainingsmethode

Honden trainen volgens de GoBobby methode gebeurt volgens enkele basispijlers.
Deze pijlers worden afhankelijk van de hond, het probleem en het te verwachten resultaat bijgesteld.  De training die nodig is voor een hond in een bepaalde situatie is daarom niet toepasbaar op elke andere hond in eenzelfde of een andere situatie.
Bijvoorbeeld indien men enkel de nadruk wilt leggen op algemene of gevorderde gehoorzaamheidstraining, dan ligt de focus uiteraard meer op trainingstechnieken dan wanneer enkel een bepaald gedrag bijgestuurd moet worden.

Echter is het meestal zo dat een combinatie van technieken voor het beste resultaat zorgt.
Wanneer u bij ons komt met uw viervoeter, dan begeleiden we u zo goed mogelijk & het beste resultaat zal komen wanneer de nodige motivatie ook bij u aanwezig is.

Basispijlers

Gevolgde opleidingen

Detectie module 1

Detectie module 1

2018/10/06: Behaald certificaat "Detectie module 1" onder leiding van Frederik Desmet

Detectie module 2

2019/04/20: Behaald certificaat "Detectie module 2" onder leiding van Frederik Desmet

NEPOPO® SILVER

2017/12/03: Behaald NePoPo® Silver certificaat onder leiding van Bart en Michael Bellon

NEPOPO® GOLD

2018/04/29: Behaald NePoPo® Gold certificaat onder leiding van Bart en Michael Bellon
2018/04/29: Behaald NePoPo® Electronic collar training certificate onder leiding van Bart en Michael Bellon

DOGS IN STRESS

2017/05: Upgrading-downgrading dogs in stress using brains

LIFESAVER PROGRAM

2017/06: Lifesaver program with Jason Vasconi (Houston – USA)

INSTRUCTEURSCURSUS

2016: Behaald certificaat instructeurscursus onder leiding van Jorn Claeys

UNLEASHED POTENTIAL SHADOW PROGRAM

2016/10: Behaald certificaat onder leiding van Duke Ferguson (shadow program)

Scroll to Top