Recall training & wandelen aan de leiband

Je wilt je hond te allen tijde kunnen oproepen dus ook terwijl hij een konijn achterna rent? Of aan zee terwijl je eens wilt uitwaaien en je hebt je geliefde viervoeter losgelaten en hij dreigt te ver weg te lopen? Of je wilt je hond gewoon de vrijheid gunnen om zijn energie te ventileren tijdens een dagelijkse wandeling waar hij vrij kan loslopen op een niet afgesloten domein?

Indien het dat is wat je wilt, dan kunnen we je zeker helpen want altijd aan een leiband vast zitten zonder te kunnen vrij rennen is voor een hond helemaal niet zo leuk. Je hond wilt ook eens de pootjes kunnen strekken!

Een hond moet eens kunnen rennen!

Wanneer je tevreden bent over het algemene gedrag van je hond maar je wilt hem nog dat plezier gunnen om te kunnen loslopen op een verantwoorde manier met controle voor een veilige omgeving, dan is een kwalitatieve ondersteunende trainingshalsband (e-collar) een ideale keuze!

Off leash recall training met de e-collar is een specialiteit van ons. Dit betekent het oproepen van je hond die vrij losloopt!  We trainen de hond om het signaal van de e-collar goed te herkennen en we coachen de baasjes in het correcte gebruik  van de e-collar.

Wat doen we in dit programma

 Je leert je hond oproepen in alle situaties zonder leiband, we bouwen de omgevingsprikkels geleidelijk aan op!

 We beginnen met “dojo-training” (weinig omgevingsprikkels) en eindigen in een “real world omgeving” (veel omgevingsprikkels).

 Je leert zeer precies hoe je de e-collar dient te gebruiken.

 Je leert hoe je de e-collar na verloop van tijd minder kan gebruiken.

 Je leert wat belangrijk is bij het gebruik van de e-collar, we leggen je perfect uit waarom je een goede kwalitatieve e-collar nodig hebt!

 We werken met kwalitatief materiaal!

 De recall leren we gewoonlijk aan in 3 tot 4  sessies, indien je dit pakket kiest gaat het dus specifiek daarover.

 Bijkomend oefenen we ook op het wandelen aan de leiband indien er genoeg tijd is, ofwel kan dit in een bijkomende sessie worden gedaan (aan een verminderd tarief).

Recall training

Prijs per sessie

Recall Training
€ 90 BTW inclusief

Duurtijd van een sessie varieert van 90 tot 120 minuten.

€ 90 BTW inclusief

 Persoonlijke training, 1 op 1!

Resultaatgerichte
training

Wat heb je nodig?

 Een e-collar.

 Een lange leiband (of flexlijn).

 Beloningsvoer.

 Een gemotiveerde hond.

 Een gemotiveerd baasje.

 Het materiaal (e-collar en lange lijn) heb je niet nodig om te beginnen, we werken met ons materiaal om de trainingen te starten.

Waarom hebben we een e-collar nodig voor recall training?

Een ondersteunende trainingshalsband (of e-collar) is een uniek toestel dat ons toelaat om vrijheid te geven aan de hond op een gecontroleerde manier. De voordelen van het gebruik van de e-collar zijn:

 Vrijheid: Laat je hond genieten van het “hond zijn”.

 Timing: Vanuit een technisch standpunt is het zeer gemakkelijk om de juiste timing te gebruiken met als voordeel minder stress en een snellere leercurve!

 Afstand: Er is geen enkel ander instrument waarmee je op afstand zo effectief kan werken.

 Consequentheid: Het is gemakkelijker om consequent te zijn, wat op zijn beurt minder stress creëert tijdens de trainingen (voor hond en baasje).

 Precisie in de intensiteit: Je hebt de mogelijkheid om de stimulatie aan te passen aan wat de juiste is voor je hond (de laagst mogelijke level).

Meer info gewenst over de e-collar?

Contacteer ons vrijblijvend

    GoBobby hondentraining

    Tel: +32 (0)479 65 93 40

    E-mail

    Volg ons op social media

    Scroll naar boven