Top
Coach
K9

Word de TopCoach van je hond via onze unieke Workshops

Ons unieke programma neemt je samen met je hond mee op een onvergetelijke reis

Ontdek een buitengewone ervaring vol mogelijkheden tijdens onze workshops in de omgeving van Durbuy. Verrijk jezelf en je hond met een ervaring, ondersteund door veel praktijk,  die veel verder gaat dan alleen maar een opleiding en ontdek een wereld van mogelijkheden waar passie, plezier en leren samenkomen.

Laat je tijdens deze workshop onderdompelen in een wereld waarin kennis vergaren hand in hand gaat met praktische toepassing. Leer nieuwe zaken en versterk de band met je hond.

Deze workshops zijn veel meer dan enkel een opleiding. Ze zijn een reis naar kennis en groei, waarbij je niet alleen een overvloed aan kennis en vaardigheden zal vergaren, maar ook een dieper begrip zal ontwikkelen in de leermogelijkheden van je hond.

Je leert zaken zoals het opbouwen van de correcte relatie met je hond, free shaping, recall training, speltraining, wandeltechnieken, gedragstraining, impulscontrole, speurtraining, geurdetectie, gedragsmodificatie en nog veel meer…

Aarzel niet en geef jezelf en je geliefde hond de kans om deel te nemen aan onze workshops!

Onze workshop is een uniek programma dat je samen met je hond doorloopt. Het is een belevenis waar je samen met je hond ondergedompeld wordt in onze trainingsmethodes en waar je op korte tijd veel kennis vergaart! Hiervoor maken we enerzijds gebruik van wetenschappelijke invalshoeken maar anderzijds steunen we ook sterk op een praktische aanpak!

Tijdens deze Top Coach workshops wordt dus veel dieper ingegaan op tal van zaken. 
Zo worden er verschillende trainingsmethodes uitgelegd en praktisch geoefend over hoe free shaping als effectief onderdeel in de training gebruikt kan worden, NePoPo® principes, spel & aandacht, de correcte relatie, impulscontrole, wandeltechnieken, speuren, verschillende trainingsoefeningen, uitleg over de verschillende trainingsinstrumenten, leibandtechnieken, gedragstraining, gehoorzaamheidstraining, habituatietraining, socialisatie met andere honden,  je leert hoe je driften kan controleren en recall training (oproepen).

Wanneer je echt vooruitgang wilt maken en veel wilt bijleren tijdens een super interessante, intensieve, meerdaagse opleiding, dan is deze workshop voor jou!

Maar deze workshops zijn meer dan het functionele alleen. Er eens van tussenuit zijn, een soort van back to the essential zodat je zelf ook kan resetten en de noden van je hond leert kennen, en dat in een unieke omgeving! Dat is wat je soms nodig hebt en je hond verdient ook wel eens jouw exclusieve aandacht! Je leert ook nieuwe mensen kennen met gelijkaardige interesses die misschien ook al een bepaalde kennis en ervaring hebben over honden op één of ander gebied dus “netwerken” alsook het delen van kennis en informatie is ook een onderdeel van het ganse gebeuren.

We streven ernaar om tijdens onze workshops een goede balans te vinden tussen het aangename en het functionele.

Meer kennis, fun, een sterker team vormen met je hond en er eens tussenuit zijn, dat zijn onze doelstellingen!

Kortom, een experience dat veel meer is dan enkel een opleiding!

De aspecten waar we ons op richten tijdens deze workshops!

Tijdens de verschillende workshops komen onderstaande zaken praktisch aan bod. Het kan zijn dat per workshop iets wordt afgeweken wordt van bepaalde zaken, dit is afhankelijk van het niveau van de deelnemers en het potentieel van de honden. Bijkomend is er ook een gedeelte theoretische uitleg.

Heart-pawprint-small-min.jpg

De gepaste relatie

Je krijgt onze inzichten mee hoe je het beste met je hond omgaat. Niet elke hond is gelijk en de ene hond heeft een andere benadering nodig dan een andere hond. Je leert hoe je je hond kan coachen, wat zijn verwachtingen zijn, hoe je kan belonen en bijsturen, hoe probleemgedrag aanpakken, hoe mentaal stimuleren etc…
leash_walking2-min.jpg

Wandelen aan de leiband

We leren je de juiste technieken aan om te wandelen met een losse leiband. Je leert hoe je tijdens de wandeling je hond zijn aandacht krijgt en hoe je moet belonen zodat je terug kan genieten van de wandelingen.
Free_walking_original-min.jpg

Wandelen zonder leiband

Gehoorzaamheid zonder leiband! Het oproepen is één van de belangrijkste instructies die je hond moet kennen en het geeft je hond de mogelijkheid om vrij te kunnen loslopen, wat een zeer mooie beloning is. Je leert met welke trainingsinstrumenten je kan werken om een gegarandeerde controle te krijgen tijdens het loslopen in verschillende situaties en omgevingen.
loktraining_smal2-min.jpg

Loktraining

Loktraining is een snelle & effectieve manier om je hond nieuw gedrag aan te leren. Het is gemakkelijk en leuk voor zowel hond als baasje. Het is makkelijk te generaliseren en honden kunnen vrij snel nieuw gedrag leren met deze manier van training. In dit soort training gebruiken we voedsel om de hond in bepaalde posities te lokken en daar dan vervolgens een benaming aan te geven.
clicker_training_small-min.jpg

Free Shaping

Via free shaping kunnen we de hond creatief en mentaal sterk maken. Je kan er je hond allerlei zaken meer aanleren. Free shaping is ook ideaal om angstige/wantrouwige honden meer zelfvertrouwen te geven. We gebruiken free shaping ook als basis voor geurdetectie. De kracht van free shaping valt niet te onderschatten.
play_small-min.jpg

Spel en Impulscontrole

Hoe speel je met je hond? Hoe verhoog je en controleer je de verschillende driften? Je leert hoe je driften kan verhogen en bijsturen en hoe je dat kan combineren met gehoorzaamheidstraining. Door dit te doen vermijd je situaties waar je hond ongecontroleerd in een hogere drift zal schieten. Je leert om de driften te controleren en te sturen.
Dog_nose.jpg

Speurtraining

Speuren met je hond is fantastisch! Het is een leuke bezigheid en je hond kan één van zijn beste talenten gebruiken namelijk zijn neus! De omgeving is uitermate geschikt en uitdagend! Velden en bossen! In de foundation beginnen leren we dit aan en we bouwen erop verder in de Master & Elite class.
Wandeldag

Trainingsdag

1 van de dagen tijdens de Foundation workshop houden we gereserveerd voor "trainingsdag". Tijdens een wandeling ('s morgens vertrekken) oefenen we verder op alle aangeleerde zaken (oproepen, speuren, impulscontrole, wandeltechnieken).

Voor wie ?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen die de top coach van zijn of haar hond wilt worden!

Je hebt nog geen opleidingen genoten of misschien heb je wel al een vooropleiding genoten of je bent ervaringsdeskundige? Hoe dan ook, onze workshops richten zich ook op jou, wat je ook al hebt gevolgd of wat je ook al kent!

Je kan je verdiepen in bepaalde trainingstechnieken, inzichten, geurdetectie, speltraining, speurtraining etc… Of misschien heb je wel een karaktervolle hond met enkele scherpe kantjes en wil je meer inzichten verwerven en een bredere kennis opbouwen?

Dit alles doen we volgens een resultaatgerichte aanpak.


Opmerking: deze workshop gaat niet over het fixen van superhevige agressie. Superhevige agressie moet tijdens privécoaching worden aangepakt.

Wat mag je verwachten ?

Onze troeven ?

Wat heb je nodig ?

Doe je mee ?

Ook voor jouw hond!

Ook voor jouw hond!

Verschillende honden leren op een verschillende manier! Het gebruik van steeds dezelfde methode en dezelfde benadering voor elke hond kan dikwijls meer problemen veroorzaken in plaats van ze op te lossen. Ons TopCoach programma is daarom ontworpen om aan de individuele behoeften van de hond te voldoen en om jou als baasje daarin te ondersteunen. 

Dit programma is geschikt voor elke actieve deelnemer met een actieve hond. Je kan dus als beginner starten maar ook als je al een hoop kennis hebt vergaart. Deelnemers met karaktervolle honden zijn uiteraard ook welkom.

Opleiding met
Certificaat

Workshops

Foundation

De TopCoach FOUNDATION is een heus avontuur, een groot gedeelte praktijk en voor iedereen toegankelijk. De Foundation class duurt 5 dagen. Meestal van woensdag tot en met zondag (dinsdagavond toekomen). Deze Foundation class class is voor iedereen toegankelijk met een hond, er is geen specifieke voorkennis nodig!

Tijdens deze meerdaagse Foundation class krijg je alle kennis en meer die nodig is om een succes te maken van de uitdagingen waarvoor je staat. Je krijgt de nodige uitleg én veel praktijk over de verschillende trainingsmethodes,  hoe je je hond kan motiveren, hoe je free shaping opstart, uitleg over conditionering, wandeltechnieken, mechanische en elektronische trainingsinstrumenten, recall training, speurtraining in velden en bossen, spel, impulscontrole en schakelen van driften.

Deze TopCoach class is dus goed gevuld en uiteraard koppelen we in deze unieke omgeving het aangename aan het nuttige.

Master

In TopCoach MASTER wordt alles wat is aangeleerd uit de Foundation verder uitgewerkt & aangevuld met nieuwe zaken. De kennis van de Foundation zal je hier dus nodig hebben. Starten met free shaping is niet meer nodig maar wel wordt er overgegaan naar detectietraining op basis van free shaping. Praktijkspeuren wordt ook verder uitgewerkt, NePoPo®, speltraining etc… Alle andere zaken uit de Foundation class zoals controle over je hond aan de leiband, controle tijdens het loslopen, oproepen, speuren in alle weersomstandigheden, speuren op verschillende terreinen, speltraining en impulscontrole komen ook verder aan bod.

Elite

Een TopCoach ELITE is puur praktisch! Fun all the way! Ondertussen ben je een team met je hond en wordt alles wat is aangeleerd uit de Foundation en de Master verder uitgewerkt op een zo praktisch mogelijke manier.

Een elite weekend is van vrijdagnamiddag tot en met zondagnamiddag. Dit weekend wordt meerdere keren per jaar georganiseerd zodat je je training en het praktijkspeuren in de verschillende seizoenen kan uittesten.

Het elite weekend kan je zoveel volgen als je maar wenst!

Weet wat je waard bent!

Een GoBobby certificaat verdien je door werk en inzet en is iets om trots op te zijn. Je kan certificaten verdienen door het volgen van de Foundation, Master en Elite. Deze certificaten gaan over deelnames alsook behaalde resultaten bij mantrailing en detectie.

Tijdens de verschillende workshops komen de volgende modules, onder voorbehoud van wijzigingen, aan bod

GoBobby Community

Het stopt niet na het volgen van een workshop. Je wordt toegevoegd aan de GoBobby WhatsApp community waar je in contact kan komen met anderen die de workshops al hebben gevolgd. Op die manier kan je ook -indien gewenst- op eigen initiatief met anderen afspreken om verder te oefenen op aangeleerde zaken (tracking, socialisatie, …) etc…
In deze community zitten ook andere professionals en mensen met veel ervaring.

Training centrum

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden...

Mis onze workshops niet!

Mis deze kans niet en wees er snel bij, want het aantal beschikbare plaatsen is steeds beperkt!

GoBobby TopCoach workshops in de Ardennen

woensdag 04/09/2024 tot en met zondag 08/09/2024 TopCoach MASTER – VOLZET

woensdag 18/09/2024 tot en met zondag 22/09/2024 TopCoach FOUNDATION – VOLZET

vrijdag 04/10/2024 tot en met zondag 06/10/2024 TopCoach ELITE HERFST WORKSHOP – PLAATSEN BESCHIKBAAR

woensdag 30/04/2025 tot en met zondag 04/05/2025 TopCoach FOUNDATION – VOLZET

woensdag 18/06/2025 tot en met zondag 22/06/2025 TopCoach FOUNDATION – PLAATSEN BESCHIKBAAR

woensdag 03/09/2025 tot en met zondag 07/09/2025 TopCoach MASTER– PLAATSEN BESCHIKBAAR

Contacteer ons vrijblijvend

  GoBobby hondentraining

  Tel: +32 (0)479 65 93 40

  E-mail

  Volg ons op social media

  Veelgestelde vragen

  De TopCoach workshop  kan je volgen vanaf je hond 8 maanden is. In principe is er geen ouderdomsgrens en moet je zelf de mogelijkheden van je hond inschatten. Je hond moet wel gezond zijn en de nodige vaccinaties hebben gekregen.

  Elke actieve, gezonde hond die een goede werkethiek heeft. Groot of klein maakt niet uit.

  Alles wat je doet heeft een effect op het gedrag van je hond maar we kunnen natuurlijk wel de nadruk leggen op bepaalde zaken. We werken met een combinatie van gehoorzaamheidstraining, gedragstraining, clicker-training, speltraining, loktraining, impulscontrole, speurtraining etc…

  We begeleiden veel mensen met hun hond. We zoeken de juiste balans waar we resultaatgerichte training combineren met persoonlijke groei en het creëren van een sterke band tussen hond en baas.

  Je moet geïnteresseerd zijn en een open mind hebben. Er volgen verschillende profielen deze opleidingen en iedereen leert ook wel van iedereen en dat maakt het ook interessant. Wat je al kent is niet zo belangrijk als hoeveel je wel wilt leren!

  We zijn gewoon om met karaktervolle honden te werken en een beetje pit is wel ok. Echter een hond die zéér agressief en gevaarlijk is voor zijn omgeving en zijn eigen baas, is wel wat moeilijk gezien we met een kleine groep zijn en de veiligheid van iedereen gewaarborgd moet zijn. De ernst van reactiviteit en agressie is dikwijls ook een subjectief gegeven. Al dikwijls hebben mensen met reactieve of agressieve honden de workshop gevolgd en hebben ze de workshop met veel meer zelfvertrouwen beëindigd. Contacteer ons gerust om dit te bespreken.

  Contacteer ons gerust met je vraag. Dit kan vrijblijvend, telefonisch of via e-mail.

  Scroll naar boven