Hoe het begon

Ik ben geboren en getogen te Brugge en er zijn altijd honden & andere dieren in mijn leven geweest. Verschillende honden waren een sterke invloed zoals de Border Collie “Dickey” die graag wegliep,  “Nick” de Beagle mix met een sterk karakter, “Boemer”, de American Stafford die uitviel naar andere honden, “Bob de pitbull” met zijn eigen sterk karaker & “Bixy” de zéér actieve hond. Telkens zeer karaktervolle honden waar ik een ijzersterke band mee had.
GoBobby hondentraining hoe het begon

Philippe Dhont

Hondentraining met hart & ziel

Training met passie

In 2014 is Bob er bijgekomen, Bob had nog niet veel geluk gehad in zijn leven en het ontbrak ook aan een duidelijke structuur. Bijkomend had hij ook een duidelijk aanleg voor agressie naar andere honden en vreemden, er was sprake van dreiging naar gezinsleden, omgeleide agressie naar de eigenaar, al twee maal van baasje verandert etc…

De training en rehabilitatie van Bob beloofde dus een uitdaging te worden, niettemin zorgde een duidelijke structuur met wat gehoorzaamheids-en gedragstraining al snel voor resultaat.

Om een nog beter inzicht te krijgen in de training en rehabilitatie van honden heb ik opleidingen gevolgd en samengewerkt met toptrainers uit België (Jorn Claeys – hondeninstructeur), Canada (Duke Ferguson – Shadow program & e-collar specialisatie), U.S.A. (Jason Vasconi – specialisatie in rehabilitatie van agressieve honden), Bart & Michael Bellon (NePoPo® Silver school & NePoPo® Gold school program), Nino Drowaert (Puppy & E-collar university) en tot slot ook nog bij de  Genesis K9 Group in Zuid-Afrika (geurdetectie, speuren, pakwerk).

uw hond
is mijn passie!

Gobobby Trainingsmethode

Alle kennis van opleidingen en eigen ervaringen is samengebracht in mijn trainingsmethode. Dit betreft een dynamische trainingsmethode die is gevormd door de gespecialiseerde binnen-en buitenlandse opleidingen alsook door mijn eigen persoonlijke ervaring van over de jaren heen.  Met deze dynamische trainingsmethode halen we het beste uit je hond! 

Honden trainen volgens deze methode, ook wel het GoBobby Training Protocol genoemd, gebeurt volgens enkele basispijlers.

Deze pijlers worden afhankelijk van de hond, het probleem en het te verwachten resultaat bijgesteld.  De training die nodig is voor een hond in een bepaalde situatie is daarom niet toepasbaar op elke andere hond in eenzelfde of een andere situatie.

Bijvoorbeeld indien men enkel de nadruk wilt leggen op algemene of gevorderde gehoorzaamheidstraining, dan ligt de focus uiteraard meer op trainingstechnieken dan wanneer enkel een bepaald gedrag bijgestuurd moet worden.

Echter is het meestal wel zo dat een combinatie van technieken voor het beste resultaat zorgt. Daarom is dit Training Protocol een flexibele en actieve trainingsmethode waar het de bedoeling is om een hond te creëren die zicht goed voelt in onze omgeving, zijn oefeningen vlot uitvoert, gecontroleerd is etc…

Het GoBobby Training Protocol is daarom principieel gebaseerd op 3 belangrijke pijlers nl.

Methodiek
De verschillende methodes en inzichten die de basis vormen om je hond te trainen. Deze methodes zijn o.a. het inzicht in de noden van je hond.

Technieken
De technieken gaan dieper in op de methodes met name hoe je kan inspelen op de noden, hoe je aan free shaping doet, hoe je loktraining gebruikt, hoe je de e-collar gebruikt, hoe je het wandelen aan de leiband toepast etc…

Instrumenten
De juiste trainingsinstrumenten gebruiken helpt je om sneller succes te hebben. Bepaalde instrumenten kunnen bij bepaalde honden gebruikt worden in een bepaalde context en bij andere honden of in een andere context dan weer niet.

De combinatie van deze pijlers, ook wel de communicerende vaten genoemd, zorgt ervoor dat we met een bepaalde flexibiliteit meer mogelijkheden hebben om de zaken aan te pakken en dus een grotere kans op succes.

 

Gevolgde opleidingen

indication behavior

2022/08: The indication behavior at Dick Staal Academy

GEnesis K9 Group

2021/11: Tracking, detection & patrolling at Genesis K9 Group in South-Africa

awarded by Genesis K9

2021/11: Tracking, detection & patrolling at Genesis K9 Group in South-Africa

Puppy university certificaat

Puppy university

2019/10/20: Gevolgde opleiding - België

E-University certificaat

E-University

2019/12/08: Gevolgde opleiding - België

Detectie module 1

Detectie module 1

2018/10/06: Behaald certificaat "Detectie module 1" - België

Detectie module 2

2019/04/20: Behaald certificaat "Detectie module 2" - België

NEPOPO® SILVER

2017/12/03: Behaald NePoPo® Silver certificaat onder leiding van Bart en Michael Bellon - NL

NEPOPO® GOLD

2018/04/29: Behaald NePoPo® Gold certificaat onder leiding van Bart en Michael Bellon
2018/04/29: Behaald NePoPo® Electronic collar training certificate onder leiding van Bart en Michael Bellon - NL

DOGS IN STRESS

2017/05: Upgrading-downgrading dogs in stress using brains - België

LIFESAVER PROGRAM

2017/06: Lifesaver program with Jason Vasconi (Houston – USA)

INSTRUCTEURSCURSUS

2016: Behaald certificaat instructeurscursus onder leiding van Jorn Claeys - België

UNLEASHED POTENTIAL PROGRAM

2016/10: Behaald certificaat onder leiding van Duke Ferguson (shadow program) - Canada

Contacteer ons vrijblijvend


  What is 9 x 2 ?

  GoBobby hondentraining

  Tel: +32 (0)479 65 93 40

  E-mail

  Volg ons op social media

  Scroll to Top