GoBobby Top Coach workshop

Deze unieke workshops vinden plaats in en rond Durbuy en omvatten het vergaren van veel kennis, ondersteund door veel praktijk. Je leert zaken zoals het opbouwen van de correcte relatie met je hond, free shaping, recall training met of zonder e-collar, speltraining, wandeltechnieken, gedragstraining, impulscontrole, speurtraining, geurdetectie, gedragsmodificatie en nog veel meer…

Dit is een uniek programma dat je samen met je hond doorloopt. Het is een belevenis waar je samen met je hond ondergedompeld wordt in onze trainingsmethodes en waar je op korte tijd veel kennis vergaart! Hiervoor maken we enerzijds gebruik van wetenschappelijke invalshoeken maar anderzijds steunen we ook sterk op een praktische aanpak!

Deze workshops zijn een experience dat veel meer is dan enkel een opleiding!

Lees HIER meer over onze trainingsprincipes.

Tijdens deze GoBobby Top Coach workshops wordt dus veel dieper ingegaan op gedrag, spel en training. Zo worden je methodes uitgelegd en praktisch geoefend over hoe free shaping als effectief onderdeel in de training gebruikt kan worden, NePoPo® principes, spel & aandacht, de correcte relatie, impulscontrole, wandeltechnieken, speuren, verschillende trainingsoefeningen, uitleg over de verschillende trainingsinstrumenten, leibandtechnieken, gedragstraining, gehoorzaamheidstraining, habituatie met de omgeving, socialisatie met andere honden,  je leert hoe je driften kan controleren en recall training (oproepen) met of zonder e-collar staat ook op het programma! Alles dat wordt uitgelegd, wordt getoetst wordt aan de praktijk.

Wanneer je echt vooruitgang wilt maken en veel wilt bijleren tijdens een super interessante, intensieve, meerdaagse opleiding, dan is deze workshop voor jou!

Maar deze workshops zijn meer dan het functionele alleen. Er eens van tussenuit zijn, een soort van back to the essential zodat je zelf ook kan resetten en de noden van je hond leert kennen, en dat in een unieke omgeving! Dat is wat je soms nodig hebt en je hond verdient ook wel eens jouw exclusieve aandacht! Je leert ook nieuwe mensen kennen met gelijkaardige interesses die misschien ook al een bepaalde kennis en ervaring hebben over honden op één of ander gebied dus “netwerken” alsook het delen van kennis en informatie is ook een onderdeel van het ganse gebeuren.

We streven ernaar om tijdens onze workshops een goede balans te vinden tussen het aangename en het functionele.

Meer kennis, fun, een sterker team vormen met je hond en er eens tussenuit zijn, dat zijn onze doelstellingen!

Kortom, een experience dat veel meer is dan enkel een opleiding!

Voor wie ?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen die de top coach van zijn of haar hond wilt worden!

Je hebt nog geen opleidingen genoten of misschien heb je wel al een vooropleiding genoten of je bent ervaringsdeskundige? Hoe dan ook, onze workshops richten zich ook op jou, wat je ook al hebt gevolgd of wat je ook al kent!

Je kan je verdiepen in bepaalde trainingstechnieken, inzichten, geurdetectie, speltraining, speurtraining etc… Of misschien heb je wel een karaktervolle hond met enkele scherpe kantjes (zoals bv. reactiviteit of agressie naar andere honden) en wil je meer inzichten verwerven en een bredere kennis opbouwen?

Dit alles doen we volgens een resultaatgerichte aanpak met een leuke, gemotiveerde groep in een unieke omgeving!

Deze workshop is ook geschikt voor wie een betere relatie met zijn hond wenst en wilt werken aan een betere controle over het gedrag (inclusief reactiviteit en agressie).

Ook voor jouw hond!

Verschillende honden leren op een verschillende manier! Het gebruik van steeds dezelfde methode en dezelfde benadering voor elke hond kan dikwijls meer problemen veroorzaken in plaats van ze op te lossen. Ons TopCoach programma is daarom ontworpen om aan de individuele behoeften van de hond te voldoen en om jou als baasje je daarin te ondersteunen. 

Dit programma is geschikt voor elke actieve deelnemer met een actieve hond. Je kan dus als beginner starten maar ook als je al een hoop kennis hebt vergaart. Deelnemers met karaktervolle honden zijn uiteraard ook welkom.

Waar werken we aan ?

Tijdens de verschillende workshops komen onderstaande zaken praktisch aan bod. Het kan zijn dat per workshop iets wordt afgeweken wordt van bepaalde zaken, dit is afhankelijk van het niveau van de deelnemers en het potentieel van de honden. Bijkomend is er ook een gedeelte theoretische uitleg.

Heart-pawprint-small-min.jpg

De gepaste relatie

Je krijgt onze inzichten mee hoe je het beste met je hond omgaat. Niet elke hond is gelijk en de ene hond heeft een andere benadering nodig dan een andere hond. Je leert hoe je je hond kan coachen, wat zijn verwachtingen zijn, hoe je kan belonen en bijsturen, hoe probleemgedrag aanpakken, hoe mentaal stimuleren etc...
leash_walking2-min.jpg

Wandelen aan de leiband

We leren je de juiste technieken aan om te wandelen met een losse leiband. Je leert hoe je tijdens de wandeling je hond zijn aandacht krijgt en hoe je moet belonen zodat je terug kan genieten van de wandelingen.
Free_walking_original-min.jpg

Wandelen zonder leiband

Gehoorzaamheid zonder leiband! Het oproepen is één van de belangrijkste instructies die je hond moet kennen en het geeft je hond de mogelijkheid om vrij te kunnen loslopen, wat een zeer mooie beloning is. Je leert met welke trainingsinstrumenten je kan werken om een gegarandeerde controle te krijgen tijdens het loslopen in verschillende situaties en omgevingen.
loktraining_smal2-min.jpg

Loktraining

Loktraining is een snelle & effectieve manier om je hond nieuw gedrag aan te leren. Het is gemakkelijk en leuk voor zowel hond als baasje. Het is makkelijk te generaliseren en honden kunnen vrij snel nieuw gedrag leren met deze manier van training. In dit soort training gebruiken we voedsel om de hond in bepaalde posities te lokken en daar dan vervolgens een benaming aan te geven.
clicker_training_small-min.jpg

Free Shaping

Via free shaping kunnen we de hond creatief en mentaal sterk maken. Je kan er je hond allerlei zaken meer aanleren. Free shaping is ook ideaal om angstige/wantrouwige honden meer zelfvertrouwen te geven. We gebruiken free shaping ook als basis voor geurdetectie. De kracht van free shaping valt niet te onderschatten.
play_small-min.jpg

Spel en Impulscontrole

Hoe speel je met je hond? Hoe verhoog je en controleer je de verschillende driften? Je leert hoe je driften kan verhogen en bijsturen en hoe je dat kan combineren met gehoorzaamheidstraining. Door dit te doen vermijd je situaties waar je hond ongecontroleerd in een hogere drift zal schieten. Je leert om de driften te controleren en te sturen.
Dog_nose.jpg

Speurtraining

Speuren met je hond is fantastisch! Het is een leuke bezigheid en je hond kan één van zijn beste talenten gebruiken namelijk zijn neus! De omgeving is uitermate geschikt en uitdagend! Velden en bossen! In de foundation beginnen leren we dit aan en we bouwen erop verder bij de master class.
Wandeldag

Wandeldag

1 van de dagen tijdens de Foundation workshop houden we gereserveerd voor een mooie, grote wandeling. Tijdens deze wandeling oefenen we verschillende zaken van de gewone trainingen (oproepen, speuren, impulscontrole, wandeltechnieken).
Wandelen aan de leiband

Honden die trekken en uitvallen aan de leiband is een veel voorkomend probleem en is alles behalve aangenaam. In het volgende filmpje zie je dat het ook anders kan. Neem terug de controle in de hand waardoor je terug kan genieten van je wandeling!

Recall (oproepen)

Vrij loslopen is de ultieme belonging! Door je hond vrij te laten loslopen kan je in grote mate voldoen aan dat verlangen van je hond. Echter is het belangrijk dat dit op een veilige manier gebeurt. Via recall training met een ondersteunende trainingshalsband kunnen we dit in goede banen leiden, zoals je in het volgende filmpje ziet waar de hond geconditioneerd is op de toon & vibratie in de halsband als instructie om terug te komen.

Speurtraining
De neus van een hond is zijn krachtigste zintuig. Tijdens de TopCoach workshop doen we speurtraining in de velden en de bossen. Je zult er versteld van staan hoe snel je hond begrijpt wat er van hem wordt verwacht! Speurtraining is zeer leuk om te doen, bij speurtraining werken we naar succes en het moment dat je hond het doel vindt is een moment dat je hond trots is en het versterkt je relatie met je hond.

Wat mag je verwachten ?

 Je krijgt alle nodige informatie duidelijk uitgelegd.

 Je ontvangt een certificaat met beschrijving van de behandelde onderwerpen.

 We begeleiden je intensief!

 De combinatie van wat je leert is zeer bruikbaar in praktische omgevingen alsook met karaktervolle honden.

 Je leert de technische en praktische details over de verschillende trainingsinstrumenten (manueel en elektronisch).

 Je leert de technische en praktische details over speuren (we speuren in de velden en in de bossen).

 Je leert de details over de manuele trainingsinstrumenten en hoe te gebruiken in welke situatie en met welke hond.

 Je leert hoe je spel kan gebruiken in je trainingen en hoe je driften kan controleren.

 Beperkt aantal deelnemers zodat individuele coaching gegarandeerd blijft!

onze Troeven ?

 Tijdens de workshops gebruiken we een manier van werken die logisch is opgebouwd.

 We werken doelgericht naar een resultaat met de nodige individuele aandacht en begeleiding.

 Ter ondersteuning hebben we een online platform waar je op kan terugvallen voor extra oefeningen.

 Je zal de kennis verkrijgen om alles aan je hond aan te leren wat je maar wilt! Er zijn verschillende aanleermethodes en via free shaping en loktraining kan je je hond zeer uiteenlopende zaken aanleren volgens het potentieel van je hond en van jezelf.

 Je zal leren hoe je je training kan optimaliseren. We gebruiken de energie van de hond en die energie transfereren we in bruikbare motivatie.

 Met onze methode kan je elke hond trainen! 

 We zijn NePoPo® gecertificeerd! We zijn gecertificeerd op vlak van hondentraining en gedragstraining door meerdere opleidingen te hebben gevolgd in binnen-en buitenland. Over GoBobby

Wat heb je nodig ?

 Een actieve hond.

 Een open, gemotiveerde mindset.

Waar verblijf je?

Je verblijft in de chalet of je regelt zelf verblijf. Daar we enkel met kleine teams van maximum 4 personen werken kan iedereen ter plaatse blijven. Er zijn 3 kamers beschikbaar en 1 glamping experience. Breedband internet is ook beschikbaar.

Opleiding met
Certificaat

Sfeerbeelden...

TopCoach workshops

Top Coach Foundation

De TopCoach Foundation class is een heus avontuur, een groot gedeelte praktijk en voor iedereen toegankelijk.

Deze TopCoach workshop duurt 5 dagen. Meestal van woensdag tot en met zondag (dinsdagavond toekomen).

Na de TopCoach Foundation kan je een TopCocah masters volgen. Hier gaan we in-depth verder op alle zaken uit de TopCoach Foundation workshop.

Foundation
Foundation
€ 1.299 € 1.250 BTW inclusief

5-daagse training, eten inbegrepen (gewoon of vegetarisch).

€ 1.299 € 1.250 BTW inclusief
€ 1.299 € 1.250 BTW inclusief

5-daagse training, eten inbegrepen (gewoon of vegetarisch).

€ 1.299 € 1.250 BTW inclusief

Top Coach Master

In Topcoach MASTER Class wordt alles wat is aangeleerd uit de Foundation verder uitgewerkt. In deze master editie komt alles samen en breiden we ook de kennis uit! Zo komen NePoPo® filosofie en trainingsprincipes ook aan bod, detectietraining, verder uitwerken van het praktijkspeuren etc… . Deze master class duurt opnieuw 5 dagen.

Platinum weekend

Een TopCoach PLATIUM WEEKEND is puur praktisch! Fun all the way! Ondertussen ben je een team met je hond en wordt alles wat is aangeleerd uit de Foundation en de Master verder uitgewerkt op een zo praktisch mogelijke manier.

Een platinum weekend is van vrijdag (vooravond) tot en met zondagnamiddag. Dit weekend wordt meerdere keren per jaar georganiseerd zodat je je training en het praktijkspeuren in de verschillende seizoenen kan uittesten.

Het Platinum weekend kan je zoveel volgen als je maar wenst!

Data volgende workshops

Contacteer ons om je plaats te reserveren via het contactformulier of contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Top CoachWorkshop7 - 11 september 2022

Volzet

Track & Trace Speurcursus Class28/09 - 02/10 2022

Volzet

Nog 1 plaats beschikbaar

Top CoachWorkshop5 - 9 april 2023

Volzet

MasterClass21 - 23 april 2023

Inschrijven Mogelijk

Top CoachWorkshop7 - 11 Juni 2023

Inschrijven Mogelijk

Nog 1 plaats beschikbaar

Top CoachWorkshop7 - 11 Juni 2023

Volzet

Top coach Mastersworkshop6 - 10 September 2023

Volzet

MasterClass22 - 24 September 2023

Inschrijven Mogelijk

FoundationClass5 - 9 april 2023

MasterClass21 - 23 april 2023

Veelgestelde VRAGEN

De TopCoach workshop  kan je volgen vanaf je hond 6 maanden is. In principe is er geen ouderdomsgrens en moet je zelf de mogelijkheden van je hond inschatten. Je hond moet wel gezond zijn en de nodige vaccinaties hebben gekregen.

Elke actieve, gezonde hond die een goede werkethiek heeft. Groot of klein maakt niet uit.

Alles wat je doet heeft een effect op het gedrag van je hond maar we kunnen natuurlijk wel de nadruk leggen op bepaalde zaken. We werken met een combinatie van gehoorzaamheidstraining, gedragstraining, clicker-training, speltraining, loktraining, impulscontrole, speurtraining etc…

We begeleiden veel mensen met hun hond. We zoeken de juiste balans waar we resultaatgerichte training combineren met persoonlijke groei en het creëren van een sterke band tussen hond en baas.

Je moet geïnteresseerd zijn en een open mind hebben. Er volgen verschillende profielen deze opleidingen en iedereen leert ook wel van iedereen en dat maakt het ook interessant. Wat je al kent is niet zo belangrijk als hoeveel je wel wilt leren!

We zijn gewoon om met karaktervolle honden te werken en een beetje pit is wel ok. Echter een hond die zéér agressief en gevaarlijk is voor zijn omgeving en zijn eigen baas, is wel wat moeilijk gezien we met een kleine groep zijn en de veiligheid van iedereen gewaarborgd moet zijn. De ernst van reactiviteit en agressie is dikwijls ook een subjectief gegeven. Al dikwijls hebben mensen met reactieve of agressieve honden de workshop gevolgd en hebben ze de workshop met veel meer zelfvertrouwen beëindigd. Contacteer ons gerust om dit te bespreken.

De data van de beschikbare workshops kan je vinden als je op de rode knop drukt hier iets hoger op de pagina of door DEZE link te volgen. Daar vind je alle informatie terug over de beschikbare data en andere zaken. Je kan ons ook vrijblijvend contacteren via het contactformulier, e-mail ofwel telefonisch.

Contacteer ons gerust met je vraag. Dit kan vrijblijvend, telefonisch of via e-mail.

Contacteer ons vrijblijvend


  What is 4 x 8 ?

  GoBobby hondentraining

  Tel: +32 (0)479 65 93 40

  E-mail

  Openingsuren

  Op afspraak.

  Scroll to Top